در زمان نخستین انسان ها، بشر پس از غارنشینی به ساخت خانه با مصالح مختلف اقدام کرد.
انسان ها ابتدا با مصالحی مانند سنگ و شاخه های درختان خانه های خود را بنا کردند اما به تدریج و با پیشرفت در امور مختلف، آنها به ساخت خشت با گل پرداخته و پس از آن نیز به پخت خشت ها دست یافته و آجر را تولید کردند.
امروزه با پیشرفت صنایع مختلف، صنایع ساختمانی نیز پیشرفت زیادی کرده و انواع آجر های مختلف تولید و به بازار عرضه میشوند که یکی از نمونه های آن آجر سفالی است.
در این مقاله به توضیح آجر سفال و مزیت های آن و قیمت آجر سفال در بازار پرداخته ایم.
اصلی ترین و مهم ترین مزیت آجر سفالی
آجر سفال ها قدمت چندین هزار ساله داشته و در بناهای باستانی و تاریخی ایرانی نیز از این آجر ها بهره فراوانی برده اند.
آجر سفال یا بلوک سفالی (در شهر های مختلف عموم مردم اسم های مختلفی بر روی این محصول گذاشته اند.) یک قطعه مکعب مستطیلی شکل است که از نظر روش تولید به سه دسته قالبی، دست ساز و صنعتی تولید می شود که البته امروزه روش سوم فراگیر تر است.
میزان مواد تشکیل دهنده آجر سفالی بسیار در کیفیت این محصول موثر می باشد و در زیر به اختصار به موادی که برای ساخت این آجر ها استفاده می شود اشاره می کنیم:
- خاک رس آبرفتی: اصلی ترین ماده تشکیل دهنده این نوع آجر می باشد اما میزان استفاده از آن بسیار مهم است و اگر زیاد تر از حد استاندارد باشد باعث توپر شدن خشت و ترک خوردن آن در هنگام خشک شدن می شود.
- ماسه: اسکلت اصلی آجر سفالی است و اگر زیاد ریخته شود باعث ترد و شکنندگی آن می شود.
- آهک
- ترکیبات سولفاتی
- ترکیبات آهن
نحوه تهیه و مواد تشکیل دهنده آجر سفالی باعث شده این آجر ها مزیت های فراوانی نسبت به انواع دیگر آجر ها داشته باشند که چند نمونه از مزیت های آجر سفالی در زیر ذکر شده است:
- عایق حرارتی دیوار ساخته شده با این آجر ها به علت سوراخ های موجود در این نوع آجر ها
- سبک تر بودن که باعث افزایش راندمان کار می شود.
- ارزان قیمت و به صرفه بودن
- عایق صوتی
- مقاومت در برابر آتش سوزی
عایق بودن و ارزان بودن از اصلی ترین و مهمترین مزیت آجر سفالی نسبت به نمونه های دیگر آجر می باشد که باعث پرطرفدار بودن آنها شده است.
ابعاد انواع آجر سفالی سوراخ دار
آجر سفال ها در ابعاد مختلف بر اساس نوع کاربرد آن ها در ساختمان به بازار عرضه می گردند.
در ساخت آجر سفالی ۴ مرحله انجام می شود که شامل موارد زیر می باشد:
- آماده سازی مواد اولیه
- تهیه گل مورد نیاز
- تهیه و آماده کردن خشت در اندازه مورد نیاز
- خشک کردن خشت
- آخرین مرحله، پخت کردن خشت است
آجر سفالی سوراخ دار یکی از نمونه های این آجر ها است که با اندازه های گوناگون و تعداد سوراخ های افقی متفاوت هر کدام برای امور خاصی استفاده می شوند.
این نوع از آجر سوراخدار در دو ابعاد کلی ۱۵ و ۱۰ تولید می شود که آجر سفالی ۱۵ در دو اندازه ۲۰ در ۲۰ در ۱۵ (اندازه استاندارد) و دیگری ۱۸ در ۱۸ در ۱۳ تولید می شود.
آجر سفالی ۱۰ نیز در دو حالت ۲۰ در ۲۰ در ۱۰ (اندازه استاندارد) و ۱۸ در ۱۸ در ۸ به بازار عرضه می شود.
قیمت انواع آجر سفالی در سایزهای متفاوت
قیمت انواع آجر سفالی بر اساس اندازه آنها متفاوت بوده اما در هر صورت قیمت این نوع آجر نسبت به انواع دیگر آجر بسیار ارزان تر بوده و کاربرد های فراوانی هم در ساختمان سازی دارند که شامل ساخت دیوار باربر، دیوار جدا کننده، طاق ضربی بین تیرک ها، گاهی نماسازی و … می شود.
برای خرید آجر سفالی باید توجه کنید که ویژگی های قابل قبولی داشته باشد که برای مثال باید رنگ آن کاملا یکدست و گوشه های آن به صورت قائمه باشد و یا دیواره های درونی آن بدون ترک باشد.
در این فروشگاه شما می توانید بهترین آجر های سفالی با اندازه های مختلف را با بهترین کیفیت و ارزان ترین و مناسب ترین قیمت ها خریداری کرده و برای مصارف ساختمانی خود از آن ها بهره ببرید و در هزینه های خود صرفه جویی کرده باشید.
بدون دیدگاه